1.6 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Astăzi începe ZAIN – Festivalul de creativitate de la Cluj. “The Future of Work”

Publicat pe


Cea de a 5-a ediție a Festivalului de creativitate ZAIN de la Cluj începe astăzi și se va desfășura până duminică, 2 octombrie.

Motto-ul “The Future of Work” este tradus prin prezentări și expoziții din mai multe domenii ale industriei creative: producție și design de mobilier, fashion design, design de accesorii, ilustrație, graphic design, aplicații interactive și lighting design, reconstituind traseul de la lucrul manual la produsul digital, cu accente pe inovație, meșteșug și tehnologie.

Expoziția centrală din Piața Unirii cuprinde zona cu instalații curatoriate și alte evenimente la care este invitat să participe publicul larg. 

În display sunt 8 instalații-capsulă imersive în care expun duo-urile și trio-urile creative Ami Amalia x arhitecta Adela Marius (E.PRETEXT) – “Tot e alb pe câmp, pe dealuri, împrejur, în depărtare” / Monom (arhitecta  & designer-ul de bijuterii Georgiana Ciceo) x Alexandra Mihali, specialist în artă scenografică & organizare de evenimente de mare anvergură – “Siaj” / Lucian Broscățean X Agnes Keszeg x Mihai Plătică, cu instalația “Field of View” / Vilegiatura (Andreea Bogdan – fotograf și Florina Dascăl – arhitecta) x Diana Papuc, art director cu “Trenul Express Vilegiatura” / Arboritm x arhitecta Anda Gheorghe, cu instalația “Obiecte necesare” / Askia, cu instalația “Kameleon”, co/rizomAlina Șerban x Andrei Georgescu x Nadja Zerunian, cu meșteșug readus în contemporan “Monștri mici” / Ilustratorul Alexandru Nimurad cu “Moon Tarot”. 

Evenimentele conexe ZAIN sunt traduse prin shop-ul efemer ZAIN de la fosta Casă Municipală de Cultură Cluj – Piața Unirii, nr. 24 /  Small Talks – talk-uri publice pe subiecte legate de creativitate și tehnologie, la Meron Roastery sâmbătă, 1 octombrie de la 11:00. 

Conferințele organizate de Centrul Cultural Clujean sunt completate de expoziția Culturepreneurs, la Casa Municipală de Cultură, cu designerii selectați de ZAIN în urma unui proiect-concurs realizat în vara anului trecut și de un eveniment de networking. 

Casa TIFF găzduiește secțiunea Meșteșug (în) Contemporan, un melanj de gourmet, de filme documentare, de obiecte de uz zilnic și de artă contemporană, realizate de meșteșugari, designeri și artiști, numitorul comun fiind sustenabilitatea. Lunet Eyewear este prezent aici cu un vernisaj Chromatic Tetrachord (Variable Geometry) iar designerul de corpuri de iluminat Dia Buga este prezentă cu “Lumină în mișcare”.

Community Events – Open Doors la Tito Atelier, Vilegiatura x Chic Utility Open Studio, Slow Design Collective la Andra Handaric Studio, peste 25 de evenimente despre care puteți afla mai multe detalii pe pagina de Facebook: ZAIN – design expressions, Instagram: @zain.expressions & în hyperlink-urile hashtag-urilor.

Aici este întregul program al festivalului: https://www.zain.ro/Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri