17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Astăzi se alege un președinte interimar PNL

Publicat peUn președinte interimar PNL va fi ales pe parcursul zilei de duminică, 3 aprilie 2022, după demisia lui Cîțu din fruntea partidului.

Duminică la ora 10 este convocată şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. Ulterior, de la ora 12 se va desfășura un Consiliu Naţional al PNL. În aceste reuniuni se va alege președintele interimar al partidului. De asemenea, urmează a se discuta și vota propunerea de a se convoca un congres extraordinar al partidului. Congresul extraordinar ar putea avea loc la 10 aprilie 2022. Lucian Bode, prim-vicepreşedinte PNL, a precizat că acest congres extraordinar va fi ales noul președinte al Partidului Național Liberal.

Cu o zi înainte, sâmbătă, Florin Cîțu și-a depus demisia din funcția de președinte al PNL. Cîțu câștigase această funcție acum șase luni, la Congresul PNL din anul 2021, când i-a luat locul lui Ludovic Orban. Ulterior, Orban a demisionat din partid.

Demisia din aprilie 2022 îi fusese cerută lui Cîțu de șefii mai multor filiale județene PNL. Demisia lui Cîțu din funcția de președinte a fost urmată de demisia lui Dan Vâlceanu din funcția de secretar general al partidului.

Nu se știe încă ce politician ar putea fi ales președinte interimar. Mandatul acestuia ar putea dura doar o săptămână, până la Congresul Extraordinar. Cu privire la funcția de președinte cu drepturi depline, cele mai multe șanse le-ar avea premierul Nicolae Ciucă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri