1.5 C
București
luni, 5 decembrie 2022

Atac cu mantă la Nicolae Ciucă? Klaus Iohannis vorbeşte de “toleranţă zero” în problema plagiatului

Publicat pe


iohannis ciuca

Într-un discurs susținut cu ocazia deschiderii anului universitar, președintele Klaus Iohannis a cerut luni „toleranță zero în privința plagiatului”. Declaraţia vine în contextul în care premierul Nicolae Ciucă este acuzat că a  plagiat teza de doctorat.

Prezent la deschiderea noului an universitar la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, Klaus Iohannis a afirmat că este nevoie de „o reformă profundă a sistemului educațional”. El a spus că acesta trebuie adaptat nevoilor secolului XXI și valorilor europene, iar una dintre aceste valori este „integritatea”.

„Îmi doresc o paradigmă radicală, lipsită de echivoc în garantarea integrității și eticii în viața academică. Pentru aceasta, avem nevoie de toleranță zero în privința plagiatului, iar noile legi ale educației trebuie să includă prevederi explicite cu privire la prevenirea și sancționarea acestui fenomen toxic al mediului educațional. Trebuie să devină clar că obținerea unei diplome academice reprezintă o onoare și este condiționată exclusiv de un merit real. O Românie educată va trebui să fie o Românie corectă, fără nicio excepție”, a spus Iohannis.

Declaraţia preşedintelui vine după ce, unul din protejaţii săi, Sorin Cîmpeanu, a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei, pe motiv de plagiat. Chiar şi premierul Nicolae Ciucă a fost acuzat că a plagiat teza de doctorat, scandalul fiind muşamalizat cu ajutorul unui judecător apropiat de PNL.

 

 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri