-3.2 C
București
miercuri, 8 februarie 2023

Atac cu maşină capcană în Turcia

Publicat peOpt poliţişti turci au fost răniţi vineri după ce o bombă a explodat într-o maşină parcată la marginea drumului când minibusul lor trecea pe o autostradă din provincia Diyarbakir din sud-estul ţării, au spus surse de securitate, potrivit Reuters.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a anunţat că două persoane au fost reţinute şi sunt suspectate a fi autorii exploziei.

Potrivit biroului guvernatorului din Diyarbakir, bomba nu a rănit grav pe nimeni, dar nouă persoane care se aflau în minibusul blindat au fost duse la spital pentru verificări.

Explozia s-a produs în apropierea unei pieţe de animale la circa 10 km sud de centrul Diyarbakirului, cel mai mare oraş din regiune, au precizat sursele citate.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată. Militanţi kurzi, de stânga şi islamişti au mai desfăşurat atacuri cu bombă în trecut în Turcia.

Luna trecută, şase persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în urma exploziei unei bombe la Istanbul, cel mai mare oraş din Turcia. Zeci de persoane, inclusiv o femeie siriană, au fost reţinute ca suspecţi.

Turcia i-a învinuit pe militanţii kurzi pentru explozie, însă nicio grupare nu a revendicat nici atunci responsabilitatea. Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Forţele Democrate Siriene (SDF), conduse de kurzi, au negat orice implicare.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri