13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

ATAC iminent la Odesa! Mobilizare uriașă a forțelor navale ruse, coordonată și terestru, aerian – Blocaj la Marea Neagră

Publicat peȘeful Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov a anunțat duminică asaltul iminent asupra orașului Odesa, în sud-vestul Ucrainei.

„Rusia intenționează să debarce trupe în regiunea Odesa, Ucraina este pregătită. Forțele ruse au plănuit să facă acest lucru în urmă cu câteva zile, dar vremea i-a întors din drum și s-au retras în Crimeea ocupată de ruși”, susține Oleksiy Danilov, potrivit The Kyiv Independent.

În plus, acesta susține că Rusia dezvoltă o operațiune specială pentru „deghizarea” soldaților din Belarus în soldați ruși, să îi îmbrace în uniforme rusești și să fie trimiși în Ucraina, în planul de a-și mări numărul trupelor. 

„Dacă găsim bieloruși aici, ei vor avea aceeași rezistență ca și astăzi rușii”, a spus Danilov.

Anunțul acestuia este confirmat de ministerul britanic de apărare, care, într-o actualizare de la miezul nopții vorbește de o mobilizare uriașă a forțelor navale rusești.

Forțele navale ruse au blocat coasta Mării Negre, izolând efectiv Ucraina, tăind-o de la comerțul internațional. Flota rusă a blocat porturile ucrainene la Marea Neagră. Potrivit Organizației Mondiale a Comerțului, comerțul pe mare reprezintă mai mult de 80% din volumul comerțului mondial, scrie CNN.

De asemenea, forțele navale ruse „continuă să efectueze lovituri cu rachete împotriva țintelor din întreaga Ucraină”, iar în următoarea perioadă va avea loc o acțiune coordonată pe toate planurile: terestru, naval, aerian.

Moscova a efectuat „o aterizare amfibie în Marea Azov și ar putea încerca să mai desfășoare astfel de operațiuni în următoarele săptămâni”. O aterizare amfibie înseamnă un atac militar coordonat al forțelor terestre, maritime și aeriene.

La începutul săptămânii trecute, pe 7 martie, SUA susțineau că Rusia nu ar pregăti un atac amfibie la Odesa, deși Zelenski declara că se pregătește bombardarea intensă a orașului. Primele informații despre un atac iminent la Odesa au apărut pe 2-3 martie, dar atacul nu a mai avut loc.

Sursa: www.realitatea.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri