11.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Atacurile Rusiei a afectat moschei, sinagogi și biserici în cel puțin opt regiuni din Ucraina (FOTO)

Publicat pe


Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a distrus cel puțin 59 de clădiri cu semnificație spirituală în cel puțin opt regiuni ale Ucrainei.

Potrivit Ukrinform, acest lucru a fost raportat  de serviciul de presă al Ministerului Culturii și Politicii Informaționale.

„Din 24 februarie, cel puțin 59 de clădiri cu semnificație spirituală au fost avariate (excluzând clădirile adiacente) în cel puțin opt regiuni ale Ucrainei: Kiev, Donețk, Jytomyr, Zaporizhia, Lugansk, Sumi, Harkov și Cernihiv. Marea majoritate sunt Bisericile ortodoxe”, se spune în comunicat în mesaj.

Au fost de asemenea distruse moschei, sinagogi, biserici protestante, școli religioase și importante clădiri administrative ale organizațiilor religioase. 

Pe 24 martie, în urma bombardamentelor din orașul Severodonețk, biserica în cinstea icoanei Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor întristați”, situată pe teritoriul orașului spital din Severodonețk, a fost avariată. Partea altarului a fost deteriorată, una dintre ferestre a fost spartă și o parte din tavan s-a prăbușit.

Pe 23 martie, ca urmare a ostilităților din orașul Rubijne, parohia Fericita Apărătoare a Moscovei a fost avariată de bombardamente – o cameră adaptată pentru cult și o biserică nou construită.

Pe 21 martie, Biserica Sf. Nicolae Făcătorul de Minuni din Avdiivka a fost avariată de un atac al ocupanților.

Recent, obuze au explodat lângă Biserica Sf. Maria Magdalena. Drept urmare, s-a spart sticla din clădirea bisericii, s-a spart cupola, s-a spart pridvorul, ușa de la intrare și gardul au fost sparte pe ambele părți. Tencuiala a fost făcută bucăți. Ambele capele au fost, de asemenea, grav avariate.

Bombardarea Bisericii lui Hristos Mântuitorul Baptiștilor Evanghelici din Mariupol.

În plus, pe 20 martie, între orele 8 și 10, aproximativ treizeci de obuze au lovit localul Seminarului Biblic Irpin. Pe sub acoperiș a zburat și o încărcătură explozivă.Sursa: www.realitatea.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri