7.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Atelier de grădinărit urban la cea mai controversată instalație din Timișoara

Publicat pe


Echipa Ordinului Arhitecţilor din România (OAR) Timiș îi invită pe timişoreni şi numai la “Pepiniera. 1306 plante pentru Timişoara (aşa zisa schelă din Piaţa Victoriei) la o lecţie de grădinărit. Evenimentul loc are astăzi, 10 mai, de la ora 17:30,

Grădinăritul urban este, așa cum îi spune și numele, practica de cultivare a plantelor în orașe, cu impact pozitiv asupra economiei, mediului și accesul la hrană locală sănătoasă. Miercuri după-amiază aveți ocazia să descoperiți, dacă n-ați făcut-o deja, cea mai controversată instalație realizată până acum, în anul de Capitală Europenă a Culturii. Pepiniera – 1.306 plante pentru Timișoara, turnul metalic construit în Piața Victoriei, este gazda unui atelier de grădinărit urban.

Participanții vor putea discuta cu cei de la Grădinescu – Greenfeel despre plantele din Pepinieră, vor primi sfaturi de grădinărit și soluții pentru îngrijirea plantelor.  Grădinarii de la GreenFeel au produs o parte din răsadurile de plante anuale (flori și legume) care vor completa straturile vegetale ale instalației. Dacă vreți, veți putea chiar să vă implicați activ în procesul de plantare. Veți putea vedea, de asemenea, cum le merge plantelor care sunt deja în pepiniera ridicată de aproape trei luni și veți putea trage propriile concluzii.

Proiectul face parte din Programul Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii și este cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara, și de Ordinul Arhitecților din România, prin Timbrul de arhitectură.

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri