28.8 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

Atenție, călători! Greve în aeroporturile și căile ferate din Italia, Franța și Marea Britanie, planificate pentru luna septembrie

Publicat pe


Europa este un adevărat furnicar de greve în acest moment, mulți angajați fiind nemulțumiți că inflația foarte mare nu a fost însoțită de salarii mai mari. Sunt planificate greve în toată Europa în această lună, avertizează Euronews.

Franța: Sindicatul de control al traficului aerian cheamă la greve în septembrie și octombrie

Cel mai mare sindicat al controlorilor de trafic aerian din Franța (SNCTA) a chemat lucrătorii să desfășoare greve la nivel național pe 15 septembrie și 13 octombrie.

Prima grevă va coincide cu Cupa Mondială de Rugby, care va atrage mii de oameni în țară. Sindicatul a criticat „tăcerea autorității aviației civile (Direction générale de l’Aviation civile, DGAC)” pe fondul creșterii inflației.

Acțiunea ar putea duce la anularea pe scară largă a zborurilor și ar putea afecta zborurile din alte țări care traversează spațiul aerian francez.

Grevele din transportul din Paris amenință Cupa Mondială de Rugby

Lucrătorii de la metroul din Paris au amenințat cu greva pe durata Cupei Mondiale de Rugby, care se desfășoară între 8 septembrie și 28 octombrie pe Stade de France, Saint-Denis.

În timp ce conductorii de trenuri vor primi o primă ca recunoaștere a serviciilor suplimentare pe care trebuie să le efectueze în timpul evenimentului, personalului din stații nu i s-a oferit un salariu suplimentar.

Membrii sindicatului FO-RATP, care îi reprezintă pe angajații din transportul public din Paris, au amenințat că vor ieși în stradă din cauza acestei probleme. Negocierile sunt în curs de desfășurare.

Italia: Grevele de la aeroporturi din septembrie ar putea aduce haos

Personalul de la sol de pe aeroporturile din Italia va participa la o grevă de 24 de ore pe 8 septembrie.

Se preconizează că vor lua parte la această grevă personalul de manipulare a bagajelor reprezentat de sindicatul FLAI Trasporti.

În prezent, nu se știe cu exactitate câți muncitori vor participa, prin urmare, nu se știe care va fi nivelul de perturbare.

De asemenea, lucrătorii care se ocupă de bagaje în aeroporturile din întreaga țară vor face grevă de 24 de ore pe 29 septembrie.

Greve ale controlorilor de trafic aerian planificate în Italia

Pe 16 septembrie, controlorii de trafic aerian de pe aeroporturile din întreaga țară vor organiza o grevă de opt ore, de la 10.00 la 18.00.

În Italia, în timpul grevelor, sunt protejate doar câteva zboruri. Autoritatea aviației civile din Italia (ENAC) va publica o listă cu zborurile garantate cu câteva zile înainte de grevă.

Zborurile programate să plece înainte de ora 10.00 și după ora 18.00 nu ar trebui să fie afectate de grevă, deși ar putea exista unele efecte secundare.

Anglia: Personalul de deservire la sol al Wizz Air declanșează greva pe aeroportul Luton

Personalul de handling la sol de la Aeroportul Luton a declanșat greve de 24 de ore pe 6 septembrie și 13 septembrie.

Potrivit sindicatului Unite, grevele vor cauza…Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri