4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Atenție ce puneți în bagaje când călătoriți în străinătate. Unele dintre cele mai banale medicamente de la noi sunt interzise în Grecia

Publicat pe


Anul acesta numărul românilor care își petrec vacanțele în străinătate este în ușoară creștere, ne arată datele INS. Iar una dintre cele mai iubite destinații de vacanță este Grecia. Dar atenție la cum circulați în Grecia și ce puneți în bagaje, dacă nu vreți să aveți probleme.

 

10 Iulie 2023, 12:49
(actualizat 10 Iulie 2023, 13:15)
Știrile TVR |

De exemplu, unele dintre cele mai banale medicamente de la noi sunt interzise în Grecia și dacă le aveți în bagaj s-ar putea chiar să fiți acuzați de deţinere și consum de droguri.

Ciprian Enea, specialist în turism și primul român care a reușit să viziteze toate țările lumii, a explicat că nu este vorba despre nurofen simplu sau despre alte medicamente care conțin ibuprofen, este vorba despre ibuprofen în combinație cu codeina, adică nu nurofenul simplu este medicamentul pe care nu-l putem avea sau nu-l putem cumpăra fără rețetă. Codeina se supune unui regim special în Grecia, în timp ce în România, poți cumpăra de la farmacie sau ți se oferă cu ușurință de la farmacie combinații pentru nurofen plus sau siropuri de tuse cu codeină, a explicat Ciprian Enea, la TVR INFO.

Este bine să avem rețeta la noi și nu este valabil doar pentru Grecia și pentru multe alte țări, a subliniat specialistul în turism.

Ciprian Enea a mai explicat ca turiștii care călătoresc în Grecia trebuie să fie atenți și la regulile de circulație, deoarece sunt mult mai stricte decât în România.

Sursa: stiri.tvr.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri