6.8 C
București
joi, 29 februarie 2024

Austria este cea mai fericită țară din Uniunea Europeană/ Românii pe locul doi, mai mulțumiți decât italienii, spaniolii sau nemții (Eurostat)

Publicat pe


Potrivit noilor cifre ale Agenției de statistică a UE, Austria este cea mai fericită țară din cele 27 de state membre ale Uniunii, transmite The Independent.

Austria a obținut un scor general de 7,9 din 10 în cadrul publicației anuale a Eurostat privind „indicatorii de calitate a vieții”, care se bazează pe sondaje efectuate în toate statele membre.

Polonia, Finlanda și România s-au clasat pe locul al doilea, toate cu un scor de 7,7 din 10, în timp ce, la celălalt capăt al scalei, Bulgaria a obținut cel mai mic scor, fiind singura țară care a obținut mai puțin de șase puncte (5,6) la indicele general de satisfacție a vieții.

Eurostat a precizat că publicația sa are ca scop „să surprindă tendințele în ceea ce privește bunăstarea subiectivă a cetățenilor europeni”, menționând că „cetățenii UE au avut tendința de a fi destul de mulțumiți de viața lor în general, raportând o medie de 7,1 puncte din 10”.

Acesta a…Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri