18.6 C
București
duminică, 19 mai 2024

AUSTRIA, măsuri extreme pentru a reduce afluxul de migranți. Karl Nehammer: „Vom restricționa reunificarea familiilor, prin controale stricte”

Publicat pe


Austria anunță teste ADN pentru a limita accesul migranților. Astfel, cancelarul austriac Karl Nehammer vrea verificări ample în cazul rudelor persoanelor care beneficiază de statut de refugiat în Austria, pentru a reduce afluxul de migranți în țară.

Ministerul de Interne din Austria a înregistrat circa 6.900 de cereri de azil, în primul trimestru al acestui an. Dintre acestea, 45% au fost făcute de persoane care au primit un permis de intrare în cadrul unui program de reîntregire a familiei.

Cu un an în urmă, proporția a fost de 16%. Reunificarea membrilor familiei refugiaților cu statut, deja recunoscută, a fost împiedicată de pandemia de coronavirus, iar în prezent Viena se confruntă cu o creștere uriașă de cereri în acest sens. Karl Nehammer, un politician conservator, a anunțat o intensificare a utilizării testelor genetice pentru a dovedi relațiile de rudenie.

„Verificările efectuate de experți în documente și de către oficiali…



Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri