17.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024

Autoritatea elvețiană de supraveghere financiară vrea să examineze recuperarea bonusurilor bancherilor, după căderea Credit Suisse

Publicat pe


Autoritatea elvețiană de reglementare financiară dorește să discute posibilitatea de a recupera bonusurile bancherilor, ca parte a competențelor consolidate în urma căderii Credit Suisse și a vânzării către UBS, relatează Reuters.

“Întrebarea este pe masă și trebuie discutată acum”, a declarat președinta FINMA, Marlene Amstad, pentru ziarul Schweiz am Wochenende, când a fost întrebată despre dreptul de a cere rambursarea bonusurilor.

“Cazul Credit Suisse arată că, timp de decenii, banca a înregistrat pierderi și, în același timp, a plătit bonusuri mari”, a spus ea în interviul de sâmbătă.

“Prin urmare, avem nevoie de un temei juridic mai bun, astfel încât FINMA să poată interveni mai devreme și mai sistematic.”

FINMA a cerut deja puteri sporite pentru a supraveghea creditorii în viitor, după ce a fost criticată pentru răspunsul său timid la problemele tot mai mari de la Credit Suisse înainte de prăbușirea băncii în…Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri