-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Autoritatea pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități cere retragerea licenței de funcționare pentru căminele morții

Publicat pe„Având în vedere informațiile publice legate de cercetarea penală demarată în cazul Centrului de Îngrijire și Asistență din Voluntari și al Centrului de Îngrijire și Asistență cu sediul în Afumați, ambele aparținând furnizorului de servicii sociale Asociația Sfântul Gabriel cel Viteaz, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități a cerut retragerea licenței de funcționare nr. 1358/12.07.2022 pentru Centrul de Îngrijire și Asistență din Afumați și a licenței de funcționare nr. 97/07.07.2022 pentru Centrul de Îngrijire și Asistență din Voluntari, în baza art. 27 alin. 2 lit. c) din Legea 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările și completările ulterioare.

 

Prin aceeași adresă, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități a solicitat sistarea demersului de licențiere și revocarea licenței de funcționare nr.0000414/29.06.2023 pentru Centrul de Îngrijire și Asistență din Afumați”, a transmis ANPIS.

 

În data de 5 iulie a demarat procedura legală privind retragerea acreditării pentru cele 2 servicii sociale furnizate de Asociația Sf. Gabriel cel Viteaz, conform procedurilor legale în vigoare, a mai transims ANPIS.

 

Premierul Marcel Ciolacu a cerut o anchetă la nivel național în căminele de bătrâni

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, că a ordonat un control al statului la toate căminele de bătrâni din țară, după ce au fost descoperite condiții inumane în trei azile din localitatea Voluntari.

Bătrâni bătuți, înfometați și puși la muncă forțată

Un număr de 56 de bătrâni au fost transportați, marți, de echipajele SMURD la spitale pentru a primi îngrijiri medicale. Peste 100 de persoane în vârstă au fost salvate, marți, de polițiști și procurori ai DIICOT, în urma efectuării unor percheziții la mai multe azile, unde bătrânii, mulți cu dizabilități, erau bătuți, înfometați și puși la muncă forțată.Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri