21.4 C
București
luni, 20 mai 2024

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a cerut să nu mai desființeze posturile vacante așa cum cerea ordonanța austerității/ ASF are deja mai mulți șefi decât permite legea/ Guvernul mai scutește și alte instituții de austeritatea promisă anul trecut

Publicat pe


Guvernul României a adoptat în ședința de joi o ordonanță de urgență prin care a mai multe instituții publice au primit scutiri de aplicarea ordonanței austerității, adoptată în toamna anului trecut.

Astfel, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a cerut printr-o notă de fundamentare publicată miercuri pe site-ul ministerului Finanțelor și semnată inclusiv de președintele ASF, Alexandru Petrescu, să fie scutită de la aplicarea articolului XVII din lege, cel referitor la desființarea posturilor vacante.

“Art. XVII. – (1) Posturile vacante din statele de funcţii aprobate potrivit legii la data intrării în vigoare a prezentei legi, cu excepţia celor din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale şi subdiviziunilor acestora, se desfiinţează.”, scrie legea 296/ 2023.

În nota de fundamentare, se menționează următoarele

“La momentul de față, la nivelul Autorității de Supraveghere Financiară sunt 66 funcții de conducere…



Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri