32.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Autoritățile din Bacău sunt în alertă. Un crater cu diametrul de 20 de metri a apărut misterios în curtea unui localnic

Publicat pe


Un crater cu diametrul de 20 de metri apărut, joi, lângă o exploatare de apă sărată din Târgu Ocna, a pus în stare de alertă autoritățile din județul Bacău.

 

Cea mai apropiată construcție e la doar 50 de metri distanță, iar localnicii se tem că surparea s-ar putea extinde și spre casele lor. Perimetrul este acum monitorizat, iar specialiştii caută soluţii pentru ca gospodăriile să nu fie afectate.

Craterul a apărut joi seară, iar oamenii din zonă, îngrijorați pentru casele lor, au cerut imediat ajutorul autorităţilor. Fisura a apărut în grădina unui localnic, chiar lângă o sondă de exploatare pentru apă salină.

R: Credeţi că se poate surpa mai mult e la momentul ăsta?

Localnic:Sigur că da”. 

Citește și


incendiu casă Târgu Ocna

R: Vă simţiţi în siguranţă în casă?

Localnic:Nu prea”.

Bătrână: „O secundă nu am dormit de frică că-s singură”.

Reprezentanţii ISU şi ai firmei de exploatare au păzit zona, iar experţii au mers vineri să facă măsurători şi cercetări.

Bărbat: „Având în vedere că în zona asta au mai fost gropi, surpări, normal că stăm cu teamă în casă”.

R: A venit cineva să vă spună despre pericol?

Bărbat:Deocamdată nu a venit nimeni, rămâne acum să măsoare”.

Cei care locuiesc în zonă spun că au mai fost probleme şi casele lor au avut de suferit de pe urma exploatărilor din zonă, însă strigătele lor de ajutor nu au primit niciodată un răspuns.

Deocamdată craterul nu a mai crescut în diametru, însă autorităţile au rămas în alertă.

Lucian Bogdănel prefect Bacău:Zona respectivă se află sub monitorizare permanentă din partea instituţiilor cu atribuţii pe linia situaţiilor de urgenţă încă de joi seară. Experţii Salrom se află în acest moment la Târgu Ocna urmănd să determine măsurile care trebuiesc implementate pentru punerea în siguranţă a perimetrului respectiv”.

Sunt 50 de metri între crater şi cea mai apropiată casă, iar oamenii din zonă aşteaptă ca autorităţile să găsească o soluţie.Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri