27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Autostrada de Centură (A0) a Capitalei. Pe care lot sunt cele mai avansate lucrări. Unde s-a lăsat, însă, cu penalizări – VIDEO

Publicat pe


Cum arată situația în teren și care e stadiul lucrărilor la Autostrada de Centură a Municipiului București (A0) Sud? Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit cu precizări pe marginea situației în cazul celor trei loturi unde se fac lucrări.

Din câte a anunțat ministrul, în cazul lotului 3, Bragadiru – Joița, unde lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 13,36 %, constructorul grec înregistrează întârzieri față de graficul asumat, fiind penalizat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu peste 2,3 milioane de lei până la această dată.

Care e situația în cazul Loturilor 1 și 2. Grindeanu: Constructorul turc evoluează bine

„Noi imagini furnizate de INCAS în baza protocolului pentru monitorizarea aeriană a șantierelor!

Autostrada de Centură a Municipiului București (A0) Sud (51,19 km).

Pe Lotul 1: Glina – Vidra (16,93 km), lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 47,65 %.
Pe Lotul 2: Vidra – Bragadiru (16,30 km), lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 63 %.

Constructorul turc evoluează bine pe aceste 2 loturi și în acest ritm va finaliza lucrările anul viitor (2023), așa cum prevede contractul”, a transmis ministrul Grindeanu, miercuri, 24 august, pe Facebook.

Care e situația la Lotul 3. Ministru: Constructorul grec înregistrează întârzieri

Și tot miercuri, Sorin Grindeanu a făcut referire și la cele constatate pe șantier, în cazul Lotului 3. Unde, din câte reiese din mesajul ministrului Transporturilor, lucrurile n-ar fi în graficul asumat de către constructor. De unde și sancționarea acestuia din urmă, de către CNAIR. „Lotul 3: Bragadiru – Joița (17,96 km), lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 13,36 %.

Constructorul grec înregistrează întârzieri față de graficul asumat, pe care trebuie să le recupereze pentru a finaliza lucrările anul viitor (2023).

Din cauza întârzierilor, inclusiv în faza de proiectare, CNAIR a penalizat constructorul cu peste 2,3 milioane de lei până acum”, a mai notat Grindeanu în postarea din dimineața zilei de 24 august.





Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri