13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Avertisment dur: Milioane de persoane ar putea suferi de malnutriție din cauza războiului din Ucraina

Publicat peRăzboiul din Ucraina ar putea avea repercusiuni grave pentru distribuţia alimentelor în ţările în curs de dezvoltare, conform unei previziuni a Organizaţiei ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură.

Dacă vor exista reduceri majore ale exportului de cereale din Ucraina şi Rusia şi preţurile vor creşte la nivel mondial, milioane de persoane ar putea fi ameninţate să sufere de malnutriţie până anul viitor, potrivit FAO, relatează Agerpres.

FAO estimează că numărul persoanelor subnutrite la nivel mondial va creşte cu 8 milioane ajungând până la 13 milioane, până în 2023 dacă războiul din Ucraina va continua luni de zile.

Regiunea Asia-Pacific, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, împreună cu Africa subsahariană, ar putea fi afectate în mod special.

„50 de ţări din întreaga lume depind de importurile de grâu din Ucraina sau Rusia”

Potrivit FAO, aproximativ 50 de ţări din întreaga lume depind de importurile de grâu din Ucraina sau Rusia. Rusia este cel mai mare furnizor de grâu la nivel mondial, în timp ce Ucraina ocupă locul al cincilea în statistici.

„Intensitatea şi durata conflictului rămân incerte. Perturbările probabile ale activităţilor agricole ale acestor doi mari exportatori de produse de bază ar putea escalada grav insecuritatea alimentară la nivel global, în condiţiile în care preţurile alimentelor sunt deja ridicate şi volatile la nivel internaţional”, a declarat directorul general al FAO, Dongyu Qu, într-un comunicat.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri