27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Avertisment ONU: „Putin are un plan de distrugere și terorizare a Ucrainei. Lumea trebuie să fie pregătită pentru un drum foarte lung”

Publicat pe„Dacă ultimele două săptămâni ne-au arătat ceva, este că poporul ucrainean nu va renunța. Și mulți ruși înșiși, inclusiv mulți soldați ruși, nu vor acest război”, a spus Linda Thomas-Greenfield la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, potrivit CNN.

„Am avertizat Moscova de săptămâni întregi că, în cele din urmă, Rusia va fi mai slăbită, nu mai puternică, după declanșarea acestui război. Acest lucru se dovedește deja adevărat. Întrebarea este cât de multă devastare este dispus să provoace președintele Putin pentru această enormă greșeală.”, a spus Thomas-Greenfield.

Thomas-Greenfield a declarat că orașele ucrainene sunt „sub asediu, sub bombardamente rusești necruțătoare. Spitalele rămân fără provizii, alimentele sunt în scădere, iar numărul victimelor civile crește, în timp ce grupurile cele mai vulnerabile – cei cu dizabilități, bătrânii, copii – continuă să suporte greul suferinței. Am mai văzut asedii, de la Leningrad la Alep. Acestea sunt tragedii de proporții imense”, a mai precizat Ambasadorul SUA.Sursa: www.realitatea.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri