28.8 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

Avertisment pentru cei care retrag bani de la bancomat! Ce se întâmplă la ATM-uri

Publicat pe


Astfel, în prezent se plătește, în o medie de 4,73 USD în comisioane pentru utilizarea unui bancomat din afara rețelei. Acest lucru depășește maximul anterior, de 4,72 USD, din 2019, arată un studiu realizat de Bankrate din 2023 privind taxele pentru contul curent și ATM, relatează BankRate.

Taxele bancomatelor au atins un nivel record, în timp ce comisioanele de descoperit de cont au scăzut brusc

„Taxele bancomatelor sunt mai mari ca niciodată, deoarece costul retragerilor din afara rețelei atinge un nou record. Dar, cu o nevoie  tot mai redusă de numerar și cu tot mai mult bancomate care se închid, comisioanele pot fi evitate”, spune Greg McBride, analist financiar la Bankrate.

Spre deosebire de taxele ATM, alte comisioane bancare sunt în scădere. Taxa medie de descoperit de cont a scăzut la 26,61 USD. Acest lucru reflectă o scădere cu 11% față de anul 2022. Simultan, această medie este în scădere. Comisioanele de descoperit de cont pot ajunge până la 38 USD, arată studiul Bankrate.

Cifra este în ușoară scădere, față de 46% în 2022

De asemenea, studiul a constatat că 45% dintre conturile curente fără dobândă sunt gratuite. Acestea nu percep o taxă lunară de serviciu și nu necesită un sold minim. Cifra este în ușoară scădere, față de 46% în 2022.

Pentru acest studiu, Bankrate a chestionat zece bănci și economii din fiecare dintre cele 25 de piețe mari din SUA. S-au colectat informații cu privire la conturile curente cu dobândă și cele fără, precum și politicile privind taxele ATM.

Taxele bancomatelor au atins un nivel record

Taxele cresc pentru clienții care folosesc ATM-uri în afara rețelei băncii lor. În general, pot fi una sau două taxe de fiecare dată când se utilizează un bancomat din afara rețelei. În primul rând, banca care deține ATM-ul va impune o suprataxă. În al doilea rând, banca respectivă poate percepe o taxă.

De fapt, mai mult de jumătate (62 la sută) dintre băncile intervievate au spus că își taxează clienții pentru utilizarea bancomatelor din afara rețelei. Suma medie pe care băncile o percep clienților pentru utilizarea unui bancomat din afara rețelei este de 1,58 USD. Acest lucru reprezintă o creștere cu 4% față de 1,52 USD, anul trecut.

SURSA FOTO: Dreamstime

Băncile care dețin bancomate au raportat că îi taxează pe cei care nu sunt clienți

Pentru al cincilea an consecutiv, toate băncile care dețin ATM-uri, din studiul Bankrate, au raportat că îi taxează pe cei care nu sunt clienți pentru utilizarea ATM-urilor lor. Suplimentul mediu perceput de proprietarii de bancomate este acum de 3,15 USD, în ușoară creștere față de recordul de anul trecut, de 3,14 USD.

În total, costul total mediu al unei tranzacții ATM în afara rețelei este acum de 4,73 USD, ceea ce combină comisionul mediu de 1,58 USD perceput de propria bancă cu suprataxa medie de 3,15 USD perceput de o bancă care deține…Sursa: www.capital.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri