23.5 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Avertismentul ministrului ucrainean de Externe: „Sfătuiesc pe oricine merge la negocieri cu Federația Rusă să nu mănânce și să nu bea nimic”

Publicat peMarti, 29 Martie 2022, ora 08:44

647 citiri

O nouă rundă de negocieri are loc marți, 29 martie, la Istanbul, între delegațiile ucraineană și rusă. Potrivit lui Dmitro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, obiectivul principal al reprezentanților ucraineni este obținerea unui acord de încetare a focului.

Kuleba a avut și un sfat pentru membrii delegației ucrainene, mai ales după apariția zvonurilor potrivit cărora miliardarul rus Roman Abramovici ar fi fost otrăvit. „Sfătuiesc pe oricine merge la negocieri cu Federația Rusă să nu mănânce și să nu bea nimic. Și, de preferință, să evite să atingă orice suprafață. Asta în primul rând.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

În al doilea rând, toate aceste povești – că cineva a auzit ceva pe undeva, că spun niște surse – sunt multe de acest fel, pentru că toată lumea este însetată de vești, de senzațional.

Planul minimal este, în primul rând, să obținem chestiuni umanitare, iar cel maximal este să obținem încetarea focului și un acord de durată asupra acestuia.

Președintele Ucrainei a dat instrucțiuni clare delegației noastre: nu negociem oamenii, pământul sau suveranitatea. Acestea nu sunt subiect de negociere. Aici, poziția noastră este beton armat, susținută de dreptul internațional și de forțele armate ale Ucrainei, de sancțiuni internaționale care au fost aplicate Rusiei și de armele care ne-au fost date pentru a descuraja agresorul”, a spus Kuleba.

Membri ai delegației ucrainene care participă la negocierile cu Rusia, dar și oligarhul Roman Abramovici ar fi fost vizați de o tentativă de otrăvire, scrie The Wall Street Journal, aceste informații fiind confirmate și de o anchetă a grupului de investigații Bellingcat.

Presupusa tentativă de otrăvire este pusă pe seama unor lideri din tabăra dură de la Moscova care, spun ei, vor să saboteze negocierile de pace.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri