17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Avertizare meteo cod galben. Vreme deosebit de rece, ploi puternice, furtuni şi descărcări electrice

Publicat pe


Potrivit ANM, avertizarea meteo cod galben este valabilă de astăzi, 2 aprilie, începând cu ora 10.00 şi până pe 4 aprilie, ora 03.00.

În jumătatea nordică a țării și la munte vor fi precipitații, pe arii restrânse moderate cantitativ. În zonele joase de relief, acestea vor fi sub formă de ploaie pe parcursul zilei de sâmbătă (2 aprilie), iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (2/3 aprilie) se vor transforma local în lapoviță și ninsoare.

La munte va ninge, la început pe creste, apoi și la altitudini mai mici.

În restul teritoriului, în a doua parte a zilei de sâmbătă (2 aprilie) instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină.

Vântul va avea intensificări sâmbătă (2 aprilie) în sud, iar duminică (3 aprilie) în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în zona montană înaltă.

Vremea va deveni deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est.

Avertizare meteo cod galben, 2 aprilie 2022

Tot astăzi, ANM a emis o avertizare meteo valabilă între 2 aprilie, ora 10.00 – 2 aprilie, ora 21.00.

Astfel, în Dobrogea şi estul Munteniei, vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

De asemenea, în intervalul 3 aprilie, ora 03.00 – 4 aprilie, ora 03.00, în Carpații Orientali și Occidentali precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri