12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Avertizare meteo! Vreme deosebit de rece în următoarea perioadă. Temperaturile vor coborî până la minus 18 grade Celsius

Publicat pe


În dimineața zilei de 9 martie meteorologii au emis o informare de vreme deosebit de rece. Intervalul d evalabilitate pentru această avertizare meteo este 9 – 12 martie 2022, potrivit meteoroania.ro.

vreme deosebit de rece și ger noaptea și dimineața, intensificări ale vântului
Fenomenele vizate sunt cele de vreme deosebit de rece și ger noaptea și dimineața, intensificări ale vântului.

Meteorologii au precizat că temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, iar în estul Transilvaniei, izolat vor fi sub -18 grade.

Informare meteo de ger. Anunțul meteorologilor

„În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) și vineri spre sâmbătă (11/12 martie) în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade”, au anunțat meteorologii.

„Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, îndeosebi pe parcursul zilelor de joi (10 martie) și vineri (11 martie), cu viteze la rafală, în general de 45…55 km/h, iar senzația de frig va fi amplificată. În sud și est, precum și la munte, pe arii restrânse va mai ninge slab”, au mai precizat meteorologii.

Cum va fi vremea în următoare perioadă

Meteorologii au anunțat un început de martie cu temperaturi sub normalul perioadei.

Cum va fi vremea în Săptămâna 14.03.2022 – 21.03.2022

Meteorologii anunță că în perioada 14-21 martie temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

De asemenrea, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în regiunile centrale și la munte.

Cum va fi vremea în Săptămâna 21.03.2022 – 28.03.2022

În intervalul 21-28 artie meterorologii anunță că temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și la munte.

Cum va fi vremea în Săptămâna 28.03.2022 – 04.04.2022

Din 28 martie și până în 4 aprilie m ediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile vestice și nordice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Prognoza meteo 9 martie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi…Sursa: a1.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri