11.8 C
București
duminică, 26 martie 2023

Avionul de lux cu care merge Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite. Are o capacitate de 13 pasageri și este dotat cu bucătărie și duș FOTO

Publicat pe


Vineri, 17 Martie 2023, ora 16:43

474 citiri

Avionul are o capacitate de 13 pasageri FOTO Global Jet

Preşedintele Klaus Iohannis va merge în vizita pe care o va efectua în perioada 18-21 martie 2023, în Emiratele Arabe Unite, cu un avion de lux.

Este vorba despre o aeronavă Gulfstream G550, de dimensiuni mici, închiriată de la compania luxemburgheză Global Jet, cu o capacitate de transport de 13 pasageri și este dotat cu bucătărie și duș. Potrivit BioardingPass, cel puțin la dus, zborul va fi efectuat fără escală.

Vizita lui Klaus Iohannis va fi efectuată la invitaţia Preşedintelui Emiratelor Arabe Unite, Alteţa Sa Şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Este prima vizită la nivel de Preşedinte al României în această ţară în ultimii 20 de ani.

”Dezvoltarea relaţiilor României cu statele regiunii Golfului reprezintă un obiectiv important al politicii externe a ţării noastre, având în vedere tradiţia solidă a relaţiilor bilaterale, impactul evoluţiilor globale actuale asupra intereselor strategice ale ambelor părţi, dar şi o serie de obiective pragmatice privind dezvoltarea în comun a unor proiecte sectoriale cu state din această regiune. Prioritatea acordată de România acestor relaţii se înscrie, de asemenea, în noile direcţii de acţiune globală a Uniunii Europene, care prevăd dezvoltarea unui parteneriat strategic UE – zona Golfului.

FOTO Global Jet

Aceste direcţii de acţiune au fost amplu reflectate prin adoptarea unei Comunicări comune a UE, la 18 mai 2022, destinate acestei noi abordări strategice, document la elaborarea căruia România şi-a adus propria contribuţie activă. În acest context global, european şi regional în evoluţie, vizita oficială a Preşedintelui României în Emiratele Arabe Unite se înscrie în dinamica foarte bună a dialogului bilateral româno-emiratez la toate nivelurile, din ultima perioadă, şi reflectă soliditatea şi complexitatea relaţiei bilaterale”, a transmis Administraţia Prezidenţială cu referire la noua vizită a președintelui Iohannis.

FOTO Global Jet

Obiectivele principale ale vizitei sunt: aprofundarea dialogului politico-diplomatic pe teme de maxim interes pentru ambele părţi; impulsionarea relaţiilor economice dintre cele două state, aflate deja pe o tendinţă ascendentă semnificativă; atragerea de investiţii în economia românească prin proiecte în domeniul infrastructurii, al energiei, combaterii schimbărilor climatice, în domeniul securităţii cibernetice şi al securităţii alimentare; diversificarea contactelor sectoriale directe, în aceste domenii prioritare şi în altele cu potenţial emergent (educaţie, cercetare şi inovare, cultură, contacte inter-umane etc.), astfel încât acestea să aprofundeze suplimentar dialogul politic şi economic.

Întrevederile prilejuite de vizită vor fixa orientările concrete pentru intensificarea activităţii Comisiei de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite, care va fi organizată în a doua parte a anului, la Bucureşti. Acest format specific relaţiilor România – Emiratele Arabe Unite se profilează în continuare ca fiind unul dintre principalele instrumente bilaterale de stimulare a cooperării economice şi multisectoriale şi reprezintă, totodată, o platformă utilă de dialog guvernamental şi de afaceri”, se mai arată în comunicat.

FOTO Global Jet

Cu prilejul vizitei oficiale în Emiratele Arabe Unite, Preşedintele României va avea întrevederi cu Preşedintele Emiratelor Arabe Unite, Şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, şi cu vice-preşedintele şi prim-ministrul EAU, conducătorul Emiratului Dubai, Şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

De asemenea, vor fi semnate mai multe documente bilaterale de către miniştri români de resort şi oficiali în domeniul energiei, domeniul securităţii cibernetice şi al educaţiei. În cadrul discuţiilor, o atenţie deosebită va fi acordată subiectelor de interes comun, precum evoluţiile din Orientul Mijlociu, în special cele cu impact direct asupra securităţii în vecinătatea UE şi a NATO.

De asemenea, Preşedintele României va prezenta evoluţiile legate de războiul Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, de consecinţele regionale şi globale ale acestuia şi va promova acordarea unui sprijin susţinut pentru Ucraina şi Republica Moldova.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri