7.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

BAC 2023 Profesor de la Colegiul „Gh Șincai”: Elevii au tot dreptul să plece şi să nu se mai întoarcă într-o ţară în care e în permanenţă noapte. Noaptea minţii / Mesaj pentru Ligia Deca

Publicat pe


Toţi elevii de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” din Bucureşti, unde zeci de lucrări au fost anulate din motive „absurde”, au promovat examenul la Limba română.

Colegiul Naţional Gheorghe ŞincaiFoto: Hotnews

Una dintre profesoarele colegiului, care a relatat încă de la început situaţia, afirmă că nu s-a pus niciodată problema ca elevii să nu ia examenul, pentru că au învăţat, dar nu se va şti niciodată dacă notele pe care le-au obţinut sunt cele pe care le meritau.

Profesoara adaugă că nimeni nu şi-a propus să afle adevărul, ba mai mult, Ministerul Educaţiei a transmis elevilor cel mai dur mesaj prin atitudinea pe care a avut-o: „Voi nu contaţi”. Potrivit profesoarei, elevii „au tot dreptul să plece şi să nu se mai întoarcă într-o ţară în care e în permanenţă noapte. Noaptea minţii”, potrivt News.ro.

„Aţi citit şi dumneavoastră, probabil, că toţi absolvenţii de la Şincai au promovat Bacu’ la Limba română, acolo unde comisia a anulat mai multe lucrări din motive absurde şi acolo unde copiii au fost descălţaţi, pe motiv că pe adidaşi scria ceva în engleză. Mai mult, avem un singur respins, la proba la alegere, aşa că aşteptăm cu emoţii contestaţiile”, a scris, luni seară, pe Facebook, Alexandra Chirea, profesor al Colegiului.

Aceasta afirmă că profesorii nu şi-au făcut niciodată probleme că elevii nu vor lua examenul, pentru că au învăţat şi sunt copii buni.

”Problema care se pune, însă, este dacă notele pe care le-au luat aceşti copii sunt cele pentru care s-au pregătit şi la care se aşteptau. Au avut elevii de la Şincai şansa să îşi atingă potenţialul? Au avut elevii de la Şincai toate condiţiile să arate ceea ce pot? Au avut elevii de la Şincai un mediu propice unui examen? Răspunsul este clar, scurt şi cuprinzător: nu. Aş îndrăzni să spun că elevii noştri au reuşit, şi de data aceasta, împotriva sistemului”, a mai transmis profesoara.

Potrivit acesteia, nu se va afla ”dacă o notă de 9,50 ar fi putut fi un 10 curat, în condiţii normale de examen”.

”Aşa cum nu vom şti în ce măsură un 8 ar fi putut fi un 9, un 7 ar fi putut fi un 8, aşa cum nu vom putea şti în ce măsură au fost afectaţi de nedreptate şi cât de mult a contat acest lucru la probele care au urmat. Nu vom şti pentru că nimeni nu este interesat să afle. Ministerul a băgat capul în nisip şi aşteaptă să treacă, ştiţi cum e la noi, uită lumea repede. Pentru elevii de la Şincai, nu a fost niciodată vorba despre a pică sau a trece examenul. Niciodată.

Pentru ei, a fost vorba despre notă cu care trec acest examen, notă care poate face diferenţa mai târziu, la admiterea la facultate. Şi chiar dacă nu ar fi vorba despre admitere, este vorba despre munca lor. Au muncit enorm şi, lovindu-se de o nedreptate ascuţită, de lipsa de respect, de o poftă creştinească de a umili, se întreabă cu…Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri