19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

LISTĂ Certificatele care pot fi echivalate cu probele de competențe lingvistice și digitale la examenul de Bacalaureat 2024, publicate în Monitorul Oficial

Publicat pe


Certificatele internaționale care sunt recunoscute de Ministerul Educației și care pot fi echivalate cu probele de certificare a competențelor lingvistice în limbi străine și de certificare a competențelor digitale de la examenul de Bacalaureat 2024 au fost publicate în Monitorul Oficial.

În metodologia de examen este prevăzut faptul că elevii care au susținut probe pentru aceste certificate recunoscute, prevăzute în această listă, și le-au obținut, pot să ceară echivalarea probelor de competențe.

Examenul de Bacalaureat 2024 ar urma să înceapă pe 16 iunie cu proba de evaluare a competențelor în limba română, potrivit calendarului publicat în consultare de Ministerul Educației. Spre deosebire de anii trecuți când probele scrise începeau în jurul datei de 20 iunie, proba la Limba și literatura română ar urma să fie pe 1 iulie în 2024.

  • Calendarul încă nu a fost publicat în Monitorul Oficial. Vom reveni când se publică.

FOTO DOCUMENT Ordinul 6.152 din 31 august 2024:

Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Bacalaureat 2024 începe pe 1 iulie cu proba de Limba română scris – calendarul anunțat în dezbatere de Ministerul Educației
Orice sistem de conexiuni cu exteriorul, senzori, camere, căști și alte aparate de tipul „Internet of Things” – IoT, interzise la examenul de Bacalaureat 2024 (surse)

Sursa: www.edupedu.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri