4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Banca Centrală a Rusiei transmite că evaluările negative referitoare la producţie au crescut, dar indicele său referitor la climatul de afaceri a rămas în interval pozitiv

Publicat pe


Banca centrală a Rusiei a declarat miercuri că indicele său referitor la climatul de afaceri a rămas în intervalul pozitiv pentru a doua lună consecutivă, în august, şi că aşteptările de viitor se îmbunătăţesc pe măsură ce companiile văd că riscurile generale se diminuează şi creşterea costurilor încetineşte, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

În timp ce perspectivele de viitor sunt pozitive, evaluările referitoare la climatul actual de afaceri au scăzut, potrivit unui sondaj al băncii centrale efectuat în rândul întreprinderilor din Rusia.

”Evaluările negative referitoare la producţie au crescut din cauza constrângerilor continue ale cererii şi a problemelor cu livrările de import şi a penuriei de forţă de muncă”, a spus banca centrală într-un raport.

Companiile ruse au fost lovite de sancţiunile occidentale fără precedent care au urmat mişcării Rusiei de a trimite zeci de mii de soldaţi în Ucraina pe 24 februarie.

Banca a mai anunţat că aşteptările inflaţioniste pentru anul următor în rândul gospodăriilor ruseşti au crescut în august la 12,0% de la 10,8% în iulie.Sursa: economedia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri