27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Băncile rusești caută alternative în China după ce Visa și Mastercard și-au sistat serviciile în Rusia

Publicat peCardurile de credit emise de băncile rusești care utilizează sistemele de plată Visa și Mastercard vor înceta să mai funcționeze în străinătate după 9 martie, a anunțat duminică banca centrală a Rusiei, scrie Reuters.

Insituția a adăugând că unii creditori locali vor încerca să folosească sistemul UnionPay din China.

Cardurile Mastercard și Visa emise de Rusia vor fi acceptate până la expirarea acestora.

Anunțul a venit după ce firmele americane de plăți Visa Inc (VN) și Mastercard Inc au declarat că suspendă operațiunile în Rusia, alăturându-se listei companiilor care rup legăturile de afaceri cu Rusia.

Banca centrală a adăugat că multe bănci rusești intenționează să emită carduri folosind UnionPay, un sistem despre care spune că este activat în 180 de țări.

În timp ce mai multe bănci rusești folosesc deja UnionPay, altele, inclusiv Sberbank și Tinkoff, ar putea începe să emită carduri care vor înlocui sistemul de plăți Mir din Rusia cu UnionPay.

Mii de ruși, inclusiv turiști, sunt blocați în străinătate după ce multe țări și-au închis spațiul aerian aeronavelor rusești, în timp ce Rusia a ripostat cu interdicții de zbor pentru multe companii aeriene străine.

Banca centrală a sfătuit cetățenii aflați în prezent în străinătate să retragă numerar înainte de intrarea în vigoare interdicția.

 Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri