19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Bank of Ireland le-a permis clienților să retragă mai mulți bani decât aveau în cont

Publicat peBanca irlandeză, ”Bank of Ireland” a permis clienților să retragă de la ATM mai mulţi bani decât aveau în cont. În urma cozilor uriașe create la bancomate după zvonul retragerii de bani ”gratuit”, banca și-a cerut scuze. Unii clienţi fără bani în cont au putut retrage până la 10.000 de euro.

Banca irlandeză Bank of Ireland și-a cerut scuze miercuri după ce a soluţionat o problemă tehnică ce le-a permis clienţilor săi să retragă sau să transfere mai mulţi bani decât deţineau, relatează AFP.

Această problemă a condus la formarea unor cozi imense în fața bancomatelor din toată țara, marţi, până la miezul nopţii, pe măsură ce se răspândea zvonul că se puteau retrage sume nelimitate de bani. A fost necesară intervenția poliției din cauza mulțimii.

Unele publicaţii irlandeze au relatat că clienţi fără bani în cont au putut retrage până la 10.000 de euro.

Bank of Ireland i-a avertizat pe cei care îi folosesc bancomatele sau aplicaţiile financiare că fondurile respective vor fi debitate.

”Ne cerem sincer scuze pentru perturbările cauzate de această pană (…). Ştim că am eşuat în privinţa nivelului serviciilor pe care clienţii noştri îl aşteaptă de la noi”, afirmă banca.

Fondatorul site-ului AskAboutMoney.com, Brendan Burgess, a declarat televiziunii RTE că este necesar ca banca irlandeză să-şi îmbunătăţească sistemul informatic ”şleampăt”.

El estimează că ”dacă ştii că n-ai bani, dar iei 1.000 de euro din contul bancar (…), asta este fraudă”.

Banca centrală irlandeză a aplicat deja amenzi către Bank of Ireland din cauza defecţiunilor sistemelor informatice ale acesteia şi a anunţat că supraveghează implicaţiile acestui incident.

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri