-3.2 C
București
miercuri, 8 februarie 2023

Baruri din Germania boicotează Cupa mondială din Qatar

Publicat pe


Atmosfera din Germania în perioada unei Cupe Mondiale de fotbal nu a fost niciodată atât de calmă. În multe baruri se întâmplă ceea ce până acum era de neimaginat: nu va fi difuzat niciun meci de fotbal în timpul Cupei Mondiale, relatează Deutsche Welle.

Timp de 27 de ani, pub-ul cult Lotta din Köln a fost martorul tuturor momentelor electrizante din fotbal. Când FC Köln înscrie un gol decisiv în prelungiri, aproape că explodează întregul bar. Oameni care nu se cunosc absolut deloc se îmbrățișează beți de victorie. Berea Kölsch curge în râuri peste bar. Atmosfera îți face pielea de găină.

Cu cele două ecrane mari, Lotta atrage pariorii și atunci când joacă echipa națională masculină a Germaniei. Țipătul colectiv după golul marcat de Mario Götze în finala Cupei Mondiale din 2014 împotriva Argentinei a rămas de neuitat.

Așadar, ar trebui să fie ceva deosebit pentru coproprietarul Lotta, Peter Zimmermann, un fan pasionat al fotbalului și deținător de abonamente la iubitul său „Effzeh” – FC Köln pentru cei care nu sunt din zonă – timp de 20 de ani, să ia o decizie pe care mulți proprietari și proprietare din Germania o iau în acest moment: timp de patru săptămâni, televizoarele de la Lotta nu vor difuza niciun meci de la Cupa Mondială de fotbal, care începe duminică în Qatar.

„Vrem să dăm un exemplu împotriva acestui sistem complet corupt al FIFA, în care totul se rezumă de fapt la bani, iar drepturile omului și cultura fotbalistică nu contează deloc”, a declarat Zimmermann pentru DW. „Și, bineînțeles, Qatar completează totul: opresiunea femeilor, discriminarea homosexualilor și condițiile de muncă îngrozitoare.”

Când Cupa Mondială va începe duminică seara, cu meciul de deschidere dintre Qatar și Ecuador, ușile de la Lotta vor fi închise. Luni seară, când SUA întâlnește Țara Galilor, pariorii își vor testa abilitățile în cadrul unui concurs de întrebări și răspunsuri. Iar marți, când Franța va juca împotriva Australiei, pub-ul va găzdui o discuție despre situația din Qatar, politica FIFA și boicotul. Vor urma turnee de darts și foosball, proiecții de filme și jocuri de fotbal pe Playstation. Protestul de la Lotta a devenit viral. Chiar și o echipă de televiziune japoneză a apărut în cartierul din sudul orașului Köln care găzduiește Lotta.

Citește integral pe dw.com.Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri