16.5 C
București
marți, 30 mai 2023

BBC, decizie de ultimă oră în privința lui Gary Lineker. Ce se întâmplă cu fostul internațional care a comparat politica guvernului de la Londra cu deciziile din Germania nazistă

Publicat pePostul public britanic de televiziune BBC a anunțat că fostul internațional Gary Lineker revine pe micile ecrane. Cel mai important prezentator al grupului a fost suspendat câteva zile, după ce a criticat pe Twitter politica guvernului și a comparat-o cu ce se întâmpla în Germania nazistă.

Gary Lineker revine la „Match Of The Day”

Postul public britanic de televiziune BBC face un pas în spate în scandalul iscat de suspendarea lui Gary Lineker. Cei care conduc trustul au anunțat că fostul internațional se va întoarce la pupitrul emisiunii de mare succes „Match Of The Day” (meciul zilei) încă de la finalul acestei săptămâni, după programul obișnuit. „Gary este un element important pentru BBC şi ştiu cât de mult contează BBC pentru el. Şi mă bucur că va prezenta emisiunea noastră din weekendul viitor”, a declarat directorul general al BBC, Tim Davie, într-un comunicat dat publicităţii.

The Sun a subliniat că cei din conducerea BBC și-au prezentat scuze, dar Lineker nu a făcut acest gest. A spus doar că se bucură că s-a găsit o rezolvare. Jurnaliștii au aflat că cei care se ocupă de conducerea stației au fost nevoiți să facă acest gest în urma unui val de reproșuri și critici. În plus, toți cei contactați să apară în locul lui Lineker au refuzat.

De ce a fost suspendat Gary Lineker

Gary Lineker a fost suspendat după ce a scris pe Twitter un mesaj în care a spus că nu este de acord cu politica guvernului privind imigrația, iar un clip al Ministerului de Interne dezvălui care este planul pentru cei care vor să traverseze ilegal, cu bărcile, Canalul Mânecii.

„Nu există un flux uriaş. Primim mult mai puţini refugiaţi decât majoritatea ţărilor europene. Este o politică nemăsurat de crudă direcţionată către cei mai vulnerabili oameni, într-un limbaj care nu este diferit faţă de cel folosit de Germania în anii 30’”, a mesajul fostului internațional care i-a inflamat pe mai mulți oameni politici.

Secretarul de stat pentru Interne, Suella Braverman, a afirmat că este dezamăgită de comentariile acestuia și a spus că sunt „crude, dezamăgitoare şi neproductive”.

Fostul atacant al naționalei Angliei a fost în anul 2022 cel mai bine plătit realizator din BBC, pentru al cincilea an consecutiv, câştigând între 1.350.000 şi 1.354.999 de lire sterline.

Sursa: playtech.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri