16.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

BBC World News a încetat să mai emită în Rusia / În Marea Britanie, canalul rusesc de stat în limba engleză RT este ţinta a 27 de anchete

Publicat pe


Postul de televiziune de ştiri internaţionale BBC World News a încetat să mai emită în Rusia, a anunţat duminică BBC, după ce autorităţile ruse s-au îndreptat radical împotriva presei de la începutul invaziei din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al grupului public britanic a declarat că postul a fost indisponibil în Rusia începând de sâmbătă, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Regretăm că telespectatorilor noştri ruşi li se refuză accesul la informaţii fiabile şi imparţiale într-un moment în care au cea mai mare nevoie de ele”, a adăugat el.

Grupul a precizat că va continua să relateze în limba rusă din afara Rusiei.

BBC anunţase vineri că suspendă temporar activitatea jurnaliştilor săi din Rusia pentru a le asigura siguranţa, după adoptarea unei legi care prevede pedepse grele cu închisoarea pentru difuzarea de informaţii înşelătoare despre armată.

În Marea Britanie, canalul rusesc de stat în limba engleză RT (fostul Russia Today) este ţinta a 27 de anchete din partea autorităţii britanice de reglementare a presei, Ofcom, pentru lipsa de imparţialitate în reflectarea invaziei ruseşti în Ucraina.

Sursa Foto: Pexels.com

 

 Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri