23 C
București
luni, 20 mai 2024

Beneficiile consumului de oțet pe stomacul gol. Ce recomandă experții

Publicat pe



Oțetul este unul dintre cele mai utilizate alimente în bucătărie, fiind adăugat în preparate pentru un plus de savoare. Acesta poate avea multe beneficii pentru sănătate, mai ales atunci când este consumat pe stomacul gol.

Ce beneficii aduce oțetul

Oțetul este obținut prin fermentarea alcoolului provenit din mere, struguri sau orez. Substanța principală din oțet este acidul acetic, dar acesta mai conține și antioxidanți și polifenoli.

Unul dintre beneficiile consumului de oțet pe stomacul gol este stimularea secreției de enzime digestive, ce facilitează procesul de digestie. De asemenea, oțetul poate îmbunătății absorția nutrientilor din alimente, ce poate contribui la o digestie mai eficientă. Consumul de oțet pe stomacul gol poate ajuta la reducerea nivelului de glucoză din sange și la îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Studiile au arătat că oțetul poate susține efortul de pierdere în greutate, deoarece crește senzația…



Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri