14.3 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Benzina americană atinge un nivel record de 4,17 dolari pe galon

Publicat pe


Prețul unui galon de benzină (3,78 litri de benzină) din Statele Unite a ajuns la un nivel record de 4,17 dolari, marți, ceea ce bate recordul anterior de 4,11 dolari pe galon din iulie 2008, scrie CNN.

Pe măsură ce Rusia își continuă invazia în Ucraina, prețurile carburanților cresc mai repede decât au crescut atunci când uraganul Katrina a lovit platformele și rafinăriile de petrol de-a lungul coastei Golfului SUA în 2005.

Prețurile sunt calculate pe baza informațiilor de la 140.000 de benzinării din SUA.

Media de 4,17 dolari înseamnă că prețul a crescut cu 55 de cenți pe galon doar în ultima săptămână și cu 63 de cenți, sau 18%, din 24 februarie, ziua în care Rusia a invadat Ucraina.

Prețul benzinei este așteptat să crească și mai mult, în contexul în care președintele american Joe Biden este așteptat să anunțe marți că SUA va interzice importurile de petrol și gaze din Rusia.

Americanii sunt de departe cei mai mari consumatori de benzină din lume, datorită mașinilor mari, distanțelor lungi și transportului public redus în multe zone, iar creșterea prețurilor la benzină a fost în mod tradițional o „otravă” politică pentru liderii americani.Sursa: economedia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri