23.9 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Beţe-n roate la Guvern! Rotativa nu se mai produce. Mesajul lui Nicolae Ciucă. Cum a reacţionat Ciolacu

Publicat pe


Nicolae Ciucă a declarat, vineri dimineața, că a decis să nu-și depună astăzi mandatul. Astfel, rotativa se amână. Contextul social a determinat coaliţia să ajungă la această concluzie.

Guvernul şi-a propus, mai întâi, să rezolve problema cu greva profesorilor.

Au făcut noapte albă

Am avut discuții până noaptea trecută, târziu, ne-am revăzut în această dimineață și am convenit ca, până la soluționarea acestor probleme (din educație, n.red.), să nu îmi depun mandatul și să îmi asum, în continuare, responsabilitatea funcției de premier.

În felul acesta, sper să fie create condițiile astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă, să putem să punem în aplicare planul de rocadă la nivelul coaliției”, a declarat Nicolae Ciucă.

De ce n-a mai demisionat

Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul în condiții în care situația se menținea la un anumit echilibru.

Ținând cont de faptul că, așa cum, împreună cu dumneavoastră, am găsit soluții, așa cum, până acum, nu am dat înapoi în fața responsabilității, după discuțiile pe care le-am avut la nivelul coaliției, și aseară, și în această dimineață, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învățământ, am decis să menținem acest dialog astfel încât să găsim soluții pentru problemele îndreptățite ale cadrelor didactice, și să facem în așa fel încât, pe baza înțelegerii și rațiunii, împreună cu dumnealor, să găsim soluții.

Doar că aceste soluții nu se pot rezolva printr-o singură decizie. Sunt probleme care au fost acumulate în timp. În peste 30 de ani.

Cred că este foarte important să menționăm că măsurile pe care le-am luat și le-am prezentat până în acest moment nu fac nimic altceva sau nu au fost îndreptate în altă direcție decât în aceea de a le demonstra că tot ceea ce spunem ne asumăm.

De altfel, pe întreaga perioadă de guvernare, nu am spus nimic sau nu ne-am angajat la nimic dacă nu am finalizat”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Ciolacu, de-acord cu decizia lui Ciucă

Marcel Ciolacu a declarat că decizia lor, a coaliţiei de guvernare, este una asumată şi a explicat.

Această guvernare nu este doar despre stabilitate, este şi despre asumare. Eu am spus de săptămâna trecută, înaintea discuţiilor police, trebuie să ne asumăm împreună asumarea problemelor majore din societate, mai ales că o grevă generală presupune şi o încărcătură emoţională deosebită, mai ales că e greva profesorilor, învăţământul fiind unul dintre stâlpii societăţii.

Consider că decizia luată de noi trei, copreşedinţii acestei coaliţii, este una corectă, pe care ne-o asumăm.

Eu, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu cei doi parteneri de guvernare o să soluţionăm cât mai rapid această problemă legitimă venită din partea profesorilor, dar trebuie să avem şi echilibrul de a găsi momentele prielnice„, a spus…Sursa: www.national.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri