13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Biden, adevăr dur pentru Ucraina: Lupta ”între democraţie şi autocraţie” va fi una de lungă durată

Publicat pePreşedintele SUA Joe Biden a declarat sâmbătă, la Varşovia, că lupta ”între democrație şi autocraţie” va fi una de lungă durată şi că Statele Unite sunt alături de Ucraina, relatează AFP.

‘Această luptă nu va fi câştigată în zile sau luni. Trebuie să ne înarmăm pentru o luptă de lungă durată în faţa noastră”, a spus Biden în cursul unui discurs la Castelul Regal din Varşovia, înainte de a da asigurări ucrainenilor: ”Suntem alături de voi”, transmite agerpres.ro.

Polonia își asumă o responsabilitate „semnificativă” în criza umanitară cauzată de războiul din Ucraina, a declarat președintele american Joe Biden în timpul unei vizite la Varșovia sâmbătă (26 martie).

Biden a adăugat că și alte țări NATO ar trebui să contribuie la reducerea poverii, conform Reuters.

Președintele SUA i-a spus, de asemenea, omologului său polonez, Andrzej Duda, că el consideră garanția NATO a articolului 5 de apărare reciprocă între statele membre ca un angajament „sacru”.

Biden spune lupta pentru democrație va fi una dură și de durată, semn că războiul în Ucraina va continua

Preşedintele american Joe Biden a discutat sâmbătă la Varşovia cu înalţi oficiali guvernamentali ucraineni în timpul vizitei sale în Polonia pentru a-şi arăta sprijinul pentru flancul estic al alianţei NATO în faţa invaziei ruseşti în Ucraina.

Polonia este una din țările care-și asumă cu o mare responsabilitate criza provocată de războiul din Ucraina

Biden s-a întâlnit sâmbătă cu oficiali ucraineni. Au participat ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba, ministrul apărării Oleksii Reznikov, secretarul de stat Anthony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin.

Statele Unite şi-au exprimat „angajamentul de neclintit faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, notează Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri