16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

Biden anunță că Putin ”a pierdut războiul din Ucraina”. Mesajul liderului american din Finlanda, cel mai nou membru al NATO VIDEO

Publicat pe


Joi, 13 Iulie 2023, ora 19:58

32 citiri

Joe Biden și Vladimir Putin FOTO Twitter

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat joi, 13 iulie, că omologul rus, Vladimir Putin, ”a pierdut deja războiul în Ucraina”, precizând că se aşteaptă ca Moscova să fie împinsă să negocieze de contraofensiva ucraineană, relatează AFP.

”Putin deja a pierdut războiul”, a declarat Biden în cadrul unei conferinţă de presă de la Helsinki. ”Nu există nicio posibilitatea pentru el să câştige războiul în Ucraina”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

”Eu sper, este aşteptarea mea, ca Ucraina să facă progrese semnificative în ofensiva sa şi ca asta să ducă la o reglementare negociată într-un moment sau altul”, a mai spus Biden.

Liderul american a mai afirmat că preşedintele rus Vladimir Putin va decide în cele din urmă că nu este în interesul Rusiei să continue războiul.

Între timp însă, ”nimeni nu poate adera la NATO în timpul unui război”, pentru că asta ar garanta un Al Treilea Război Mondial, a subliniat Biden, potrivit Reuters.

Biden a ajuns miercuri seară în Finlanda, pentru o vizită de 24 de ore în această ţară vecină Rusiei, care a marcat un moment istoric prin aderarea la NATO, în aprilie.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri