16.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Biden, despre Putin: ”În numele lui Dumnezeu, omul ăsta nu poate să rămână la putere!”. Reacția Kremlinului

Publicat peJoe Biden a spus despre Vladimir Putin că ”nu poate să rămână la putere” după ce a ordonat războiul din Ucraina, făcând un apel la poporul rus, despre care precizează că nu el este inamicul.  

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina, ziua 31. Ultimele informații

În discursul său de sâmbătă seară, Joe Biden a adoptat o poziție fermă, spunând că Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere”, scrie The Guardian.

Kremlinul a reacționat imediat la declarația lui Biden referitoare la faptul că Putin nu mai poate rămâne la putere, prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

 

”Asta nu o poate decide domnul Biden. Este doar alegerea oamenilor din Federația Rusă”, a transmis Kremlinul.

La scurt timp, și Casa Albă a reacționat, transmițând că Joe Biden nu a îndemnat, de fapt, la schimbarea regimului în Rusia.

Unii critici văd această expresie ca o rătăcire în tărâmul periculos al solicitării unei schimbări de regim, în timp ce alții îi avertizează pe acei critici să-și amintească înclinația lui Biden pentru remarcile neînțelese.

 

 

Joe Biden a spus că Putin „nu poate rămâne la putere”, făcând apel la poporul rus împotriva uciderii civililor nevinovați.

„Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți și să ne apere libertatea și Dumnezeu să ne protejeze trupele”, a declarat Biden.

Și citându-l pe Papa Ioan Paul al II-lea, președintele american a spus: „Niciodată, niciodată să nu renunți la speranță, să nu te îndoiești niciodată, să nu obosiți, să nu vă descurajați niciodată. Să nu vă fie frică”.

Biden: ”Pur și simplu nu există nicio justificare pentru ca Rusia să aleagă războiul”

Președintele Biden a trimis, de asemenea, un mesaj direct poporului Rusiei, căruia i-a spus că nu este „inamicul”.
Joe Biden a spus că Rusia a fost „înclinată spre violență” și a insistat că „pur și simplu nu există nicio justificare sau provocare” pentru invadarea Ucrainei.

„Pur și simplu nu există nicio justificare sau provocare pentru ca Rusia să aleagă războiul. Este un exemplu al unuia dintre cele mai vechi impulsuri umane, folosind forța brută și dezinformarea pentru a satisface dorința de putere și control absolut. Nu este nimic mai puțin decât o provocare directă a ordinii internaționale bazate pe reguli, stabilită de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Joe Biden.

 

 

Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri