16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

Biden: Putin a pierdut deja războiul în Ucraina

Publicat pePreședintele Statelor Unite, Joe Biden s-a aflat, joi, în Finlanda, în semn de apreciere pentru țara care a devenit cel mai nou membru al NATO.

Biden s-a întâlnit cu președintele finlandez, Sauli Niinistö, și cu liderii altor națiuni nordice, inclusiv Suedia, Norvegia, Danemarca și Islanda.

La conferința de presă comună cu președintele Finlandei, Joe Biden a afirmat că Putin a pierdut deja războiul. „Putin are o problemă reală. Nu există nicio posibilitate ca el să câștige războiul din Ucraina.” a zis Biden.

Biden a mers la Helsinki a doua zi după summitul NATO, de la Vilnus, unde Zelenski i-a exprimat dezamăgirea Kievului nu a primit o invitație directă de a se alătura alianței.

Miercuri seara, Biden a promis că partenerii occidentali nu se vor da înapoi de la apărarea Ucrainei, în ciuda faptului că nu au convenit asupra unui calendar pentru ca aceasta să devină membru NATO. La finalul summitului de la Vilnius, capitala Lituaniei, el a spus că „apărarea libertății nu este munca unei zile sau a unui an. Este chemarea vieții noastre, a tuturor timpurilor.”

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Sursa: mediafax foto

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri