5.7 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

Biden reiterează promisiunea de a apăra Japonia după lansarea unei rachete nord-coreene

Publicat pe


Joe Biden și premierul japonez Fumio Kishida, într-o conversație telefonică purtată marți, au „condamnat împreună (…) în termenii cei mai fermi” tirul unei rachete balistice efectuat de Coreea de Nord deasupra Japoniei, potrivit unui comunicat al Casei Albe, scrie AFP.

Joe BidenFoto: Saul Loeb / AFP / Profimedia Images

Președintele american a reafirmat, de asemenea, în cadrul conversației, „angajamentul de fier (al Statelor Unite) de a apăra Japonia”, iar cei doi lideri s-au angajat să „continue să coordoneze îndeaproape răspunsul nostru imediat și pe termen mai lung, la nivel bilateral, trilateral cu Coreea de Sud și la nivel internațional”.

Coreea de Nord a lansat marți o rachetă balistică cu rază intermediară de acțiune (IRBM) care a survolat Japonia pentru prima dată din 2017, ceea ce a determinat Tokyo să își activeze sistemul de alertă și să ceară locuitorilor din unele zone să se adăpostească.

Acest tir „pune în pericol poporul japonez, destabilizează regiunea și încalcă în mod clar rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU”, potrivit comunicatului emis de Washington.

Joe Biden și Fumio Kishida „s-au angajat să continue eforturile pentru a limita capacitatea Coreei de Nord de a-și desfășura programele ilegale de rachete balistice și de arme de distrugere în masă”, a precizat Casa Albă.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri