25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

Biden: tăiem finanţarea pentru guvernul rus (video)

Publicat pe‘Instituim sancţiuni ample asupra datoriilor suverane ruse. Aceasta înseamnă că tăiem finanţarea occidentală pentru guvernul rus’. Sunt două dintre declarațiile preşedintelui SUA după ultimele evoluţii ale crizei ucrainene.

Liderul american a mai afirmat că Vladimir Putin a susţinut „în mod bizar” că regiunile pe care le-a recunoscut ca state independente nu mai fac parte din Ucraina.

„Acesta este începutul unei invazii ruse a Ucrainei”, a spus el, făcând referire la discursul lui Putin de luni şi la aprobarea Consiliului Federaţiei pentru trimitere de trupe în Donbas.

Voi începe să impun sancţiuni drept răspuns, sancţiuni care merg mult mai departe de paşii pe care noi şi aliaţii şi partenerii noştri le-am aplicat în 2014. Dacă Rusia merge mai departe cu această invazie, suntem pregătiţi să mergem mai departe cu sancţiunile”, a spus Biden.

Biden spune că SUA vor colabora cu Germania pentru a se asigura că proiectul conductei Nord Stream 2 „nu va avansa”.

Stoltenberg: Rusia plănuieşte un atac masiv

Rusia va plăti un preţ şi mai mare dacă va continua agresiunea – inclusiv sancţiuni mai severe, avertizează el.

Biden a precizat că a păstrat legătura în mod constant cu liderii europeni, inclusiv cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Suntem uniţi în sprijinul nostru pentru Ucraina. Suntem uniţi în opoziţia noastră faţă de agresiunea rusă. Suntem uniţi în hotărârea noastră de a ne apăra alianţa NATO„, a spus preşedintele.

În Donbas și la ONU, Putin i-a făcut de râs pe Kafka și Orwell

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri