17.7 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Bilanţ coronavirus 9 martie. Peste 4.000 de noi infectări şi 62 de morţi în prima zi fără restricţii COVID-19 în România

Publicat peBilanţ coronavirus 9 martie. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 9 martie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 4.176 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, cu 1.285 mai putin decât în ziua anterioară. 533 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 450 de persoane au
fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.340, cu 360 mai
puțin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 633 de persoane, cu 62 mai puțin decât în ziua anterioară.

Dintre cei 633 de pacienți internați la ATI, 569 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 257 sunt minori, 251 fiind internați în secții, cu 33 mai puțin decât în ziua
anterioară și 6 la ATI, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară.

De asemenea, au fost raportate 62 de decese, dintre care unul anterior intervalului de referință.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.558.290 teste RT-PCR și 8.872.499 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 14.954 teste RT-PCR (8.342 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.612 la cerere) și 23.457 de teste rapide antigenice.

Prima zi fără restricţii COVID-19 în România după doi ani de pandemiei. Tinerii au umplut cluburile în Centrul Vechi

Românii au sărbătorit cu dans şi voie bună ridicarea restricţiilor anti-COVID-19. Miercuri, 9 martie, este prima zi fără restricţii COVID-19 în România după doi ani de pandemiei.

De astăzi, purtarea măștii de protecţie nu mai este obligatorie. Specialiştii în sănătate o recomandă încă în locurile aglomerate, precum staţii şi mijloace de transport în comun, în magazine. De asemenea, certificatul COVID-19 nu mai este necesar pentru a merge la mall sau alte magazine non-alimentare, la teatru sau la cinematografe.

Citeşte şi: Alexandru Rafila anunță renunțarea la restricții! Masca de protecție în interior și exterior nu mai e obligatorie

Deşi restricţiile au fost ridicate, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ”recomandă cu tărie”:
– Purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spaţiile închise, în grădiniţe, şcoli şi universităţi, atât pentru personalul didactic şi nedidactic cât şi pentru elevi
– Evitarea spaţiilor aglomerate, indiferent dacă sunt în interior sau exterior
– Spălatul mâinilor, folosirea unui antiseptic
– Mijloacele de transport în comun şi unităţile de interes public curăţate şi dezinfectate periodic
– La persoanenl care au simptome, testare şi apoi prezentarea la un centru de evaluare pentru a fi evaluaţi şi a primi tratament specific antiviral

Citeşte şi: Carantinarea persoanelor a fost abrogată. DOCUMENT Măsura se aplică după apariţia în Monitorul Oficial

„Prudenţa şi responsabilitatea individuală cred că trebuie să reprezinte principalele atribute ale perioadei următoare”, a spus Alexandru Rafila.

Sursa: www.romaniatv.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri