17.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024

Biroul președintelui palestinian: Planul israelian pentru Rafah are ca scop alungarea palestinienilor din Gaza / Depăşeşte toate liniile roşii

Publicat pe


Biroul preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas a declarat vineri că un plan anunţat de premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru o escaladare militară la Rafah, la graniţa de sud a Fâşiei Gaza, vizează să-i alunge pe palestinieni de pe teritoriul lor, relatează Reuters, transmite Agerpres.

Biroul lui Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene care exercită autonomie parţială în Cisiordania ocupată de Israel, a declarat că atât guvernul israelian, cât şi administraţia americană sunt responsabile pentru repercusiunile planului.

Preşedinţia palestiniană a cerut Consiliului de Securitate al ONU să acorde atenţie „pentru că (Israelul) prin acest pas ameninţă securitatea şi pacea în regiune şi în lume. Depăşeşte toate liniile roşii”, se arată în comunicat.

Orice ofensivă de amploare a armatei israeliene la Rafah, ultimul refugiu al refugiaţilor de război din interiorul Fâşiei Gaza, va „agrava tragedia fără…Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri