22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Bitcoin ajută piața criptomonedelor să treacă de 2 trilioane de dolari

Publicat peLa maximul de luni de 47.765 de dolari, liderul pieței, bitcoin, a depășit intervalul îngust de 34.000-44.000 de dolari în care s-a tranzacționat în cea mai mare parte a anului 2022. Printr-o creștere constantă de la un minim de puțin peste 40.000 de dolari pe 21 martie, activul a câștigat 18%.

Stabilitatea sa, cel puțin față de performanțele anterioare, contrastează cu piețele bursiere, cu monedele tradiționale și chiar cu aurul, un refugiu sigur, care au fost afectate de invazia rusă în Ucraina, precum și de înăsprirea politicii Rezervei Federale.

În ultima vreme, salturile Bitcoin s-au diminuat.

„Cel mai mare conflict pe care l-am văzut în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial a zguduit cu adevărat piețele globale”, a declarat Pierce Crosby, director general la platforma de charting TradingView din New York. „Ceea ce am văzut la alte active importante este o cădere uriașă – atât de pe piețele de acțiuni americane, cât și de pe piețele globale”, a adăugat el. „Bitcoin a rămas mai mult sau mai puțin într-un interval destul de strâns… dar, de fapt, în ceea ce privește puterea relativă, este foarte optimistă”.

Valoarea totală a pieței criptomonedelor a depășit vineri 2.000 de miliarde de dolari, potrivit platformei de analiză CoinMarketCap. Pentru a pune această cifră în context, piața a atins pentru scurt timp 3 trilioane de dolari pe 10 noiembrie, când bitcoin a ajuns la 69.000 de dolari.

Urcarea sinuoasă înapoi la peste 2.000 de miliarde de dolari a fost lentă și a fost ajutată și de o avalanșă de monede și token-uri – numărul celor contabilizate de CoinMarketCap a crescut cu aproape 5.000 din noiembrie, ajungând la 18.511 criptomonede.

Capitalizarea de piață a bitcoin a ajuns la 902 miliarde de dolari, dar mai are încă de parcurs pentru a recupera cele 1.000 de miliarde de dolari pe care le deținea în noiembrie. Deși este în continuare dominant, cota sa de piață a scăzut de la până la 70% din capitalizarea totală la începutul anului 2021 la 42% în prezent.

Furnizorul de date Blockchain Chainalysis a declarat că o proporție tot mai mare de bitcoin – aproape 60% din oferta totală – este deținută pentru mai mult de 52 de săptămâni, față de 54,72% în ultimele 25 de săptămâni.

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri