25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Blinken, despre evacuarea parțială a ambasadei SUA de la Kiev: Riscul unei acţiuni militare ruse este suficient de mare

Publicat peSecretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat sâmbătă că riscul unei acţiuni militare ruse în Ucraina este suficient de mare şi iminent pentru a justifica retragerea unei mari părţi a personalului ambasadei SUA la Kiev, măsură pe care Departamentul de Stat a anunţat-o anterior.

„Am ordonat plecarea majorităţii americanilor care se află încă la ambasada SUA din Kiev. Riscul unei acţiuni militare ruse este suficient de mare şi ameninţarea este suficient de iminentă încât acesta este un lucru prudent de făcut”, a declarat Blinken, într-o conferinţă de presă, în Honolulu, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Majoritatea angajaţilor ambasadei americane au primit ordin să părăsească imediat Ucraina din cauza ameninţării unei invazii a Rusiei, Departamentul de Stat apreciind că este din ce în ce mai probabil faptul că situaţia se îndreaptă spre „un fel de conflict activ”.

Departamentul de Stat al SUA a cerut, de asemenea, la începutul acestei săptămâni ca cetăţenii americani să părăsească imediat Ucraina.

Președintele american Joe Biden i-a transmis sâmbătă omologului rus, Vladimir Putin, în cursul convorbirii telefonice pe care au avut-o, că dacă Rusia invadează din nou Ucraina, SUA și aliații lor vor răspunde „în mod ferm”, iar Rusia va avea de suportat consecințe „rapide și severe”.

Editor : B.P.Sursa: www.digi24.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri