1.5 C
București
luni, 5 decembrie 2022

Bobby Păunescu cere naționalizarea companiilor strategice din România pentru a trece criza: Acest lucru s-a întâmplat deja în Germania

Publicat peBobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a vorbit la Realitatea FM despre felul în care au acționat până acum politicienii din țara noastră. Aceștia sunt învinuiți de faptul că în loc să prevină populația despre dezastrul care urmează să vină, creșteri de prețuri si facturi mai mari, au dat asigurări că România nu va fi atinsă de problemele care afectează restul țărilor din Europa și nu numai.

„Ni s-a spus că nu o să resimțim. Când ne întrebăm oare de unde președintele României are informații că România va fi ocolită de probleme… Într-adevăr deținem gaz, suntem una dintre cele mai bogate țări că resurse din europa. Degeaba dacă nu avem decizie asupra lor, dacă nu avem legi care să-i oblige pe cei care conduc să facă ca piață românească să fie acoperită. Iată că nu e așa cum ni s-a spus și vedem cum în piețe scumpirile sunt de 100% chiar.

Problema este iarăși comunicarea. Mai bine nu se spunea nimic. Populația de rând, cei care nu au acces, au altă pregătire, au luat de bună informația și au cheltuit așa cum știau, iar acum nu mai pot să închidă luna când bunurile se scumpesc 100%.

Nu vrem să panicăm, încercăm să fim realiști. De aici încolo lucrurile o iau la vale, să nu ne așteptăm la o modificare în bine, nu are cine, nu avem oameni pregătiți. Vorbeam de naționalizare, lucru care s-a întâmplat în Germania și în alte țări.

Nu vorbim de perioada anilor 50 ci de naționalizarea companiilor strategice și care au un impact direct asupra nivelului de trăi al cetățenilor. Aceste companii se nationalizeaza pe o perioada de timp. Bogățiile din subsolurile României să fie benefice pentru români – nu se face niciun pas în sensul asta”, a concluzionat Bobby Păunescu.

Puteți asculta întreaga sa intervenție la Realitatea FM, mai jos:

 Sursa: www.realitatea.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri