16.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Boc se laudă că a făcut 2300 locuri noi de parcare din demolarea garajelor, dar de fapt sunt numai 140 de parcări noi!!!

Publicat peUPDATE

Boc se laudă că a făcut 2300 locuri noi de parcare din demolarea garajelor, dar sunt numai 140 noi!!!

–––––––––-

Primarul Emil Boc se laudă pe Facebook, într-o nouă campanie de PR, că a creat 2300 de locuri noi de parcare din demolarea a 2150 de garaje. Adevărul este că numai 140 sunt noi, restul sunt locurile de garaj, multe date spre folosință foștilor proprietari de garaje. 

2297 noi locuri de parcare în cartiere rezultate în urma demolării a peste 2000 de garaje în anul 2022.

Primăria a continuat în acest an acțiunile de demolare a garajelor din cartierele clujene. În locul lor au fost amenajate noi locuri de parcare și zone verzi, în cartierele Gheorgheni, Grigorescu, Mărăști, Mănăștur și Zorilor. De asemenea, în locul vechilor garaje au fost amenajate pe anumite amplasamente puncte gospodărești îngropate.

În 2022, un număr de 2150 de garaje au fost demolate. Continuăm acest program, cu scopul de a îmbunătăți calitatea spațiului public din cartiere”, susține Emil Boc pe Facebook.

Pentru că nu face conferințe de presă deloc și nu îi pot fi adresate întrebări, Știri de Cluj a întrebat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Iulia Perșa, care a spus că numai 140 de locuri sunt noi, restul sunt garajele vechi, dar că nu toți foștii proprietari au primit loc de parcare pentru că nu foloseau garajul.

Cu toate acestea, legea locală e simplă, cei care au avut garaje le demolează și pot cere un loc de parcare. Parcările rezultate în urma demolării garajelor s-au umplut pe loc, semn că majoritatea foștilor proprietari de garaje s-au folosit de dreptul pe care îl aveau. 

O altă minciună a Primăriei este faptul că în locul unui garaj demolat se va face o parcare și ceva. 

Sunt anumite zone unde creșterea numărului de locuri parcare, după reamenajare, este peste media de 22-24%, sunt alte zone cu o rată de creștere de 10%”, spunea Emil Boc.

Ei bine, cele 140 de locuri noi de parcare rezultate din demolarea a 2150 de garaje reprezintă 6,5%, adică o nimica toată.

Desigur că mai e si factorul estetic, dar clujenii au nevoie de parcări. Sursa: www.stiridecluj.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri