0.6 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Bogdan Aurescu participă la Consiliul Ministerial al OSCE

Publicat peMinistrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă la cea de-a 29-a sesiune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care se va desfăşura în orașul Lodz, din Polonia.

Polonia deține Preşedinţia în Exerciţiu a OSCE, arată un comunicat MAE.

Războiul din Ucraina, pe agenda OSCE

„Reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE are loc în contextul celei mai mari crize de securitate din Europa de după cel de al doilea Război Mondial, determinată de agresiunea militară rusă asupra Ucrainei. Miniştrii Afacerilor Externe din statele participante vor evalua mediul de securitate din spaţiul OSCE şi vor aborda tema activităţilor viitoare ale Organizaţiei”, precizează MAE.

În cadrul dezbaterilor prilejuite de Consiliul Ministerial OSCE, ministrul român al Afacerilor Externe va reconfirma angajamentul faţă de sprijinirea eforturilor de consolidare a rolului OSCE în contextul actual de securitate. De asemenea, şeful diplomaţiei române va reitera condamnarea în termenii cei mai fermi a agresiunii militare nejustificate şi neprovocate a Rusiei asupra Ucrainei şi va puncta sprijinul României pentru eforturile internaţionale de aducere în faţa justiţiei a celor vinovaţi, mai arată MAE în comunicatul de presă.

Reuniunea din Polonia va fi un prilej pentru reafirmarea solidarităţii depline a României cu Ucraina şi cu poporul ucrainean, inclusiv pentru evidenţierea sprijinului multidimensional al României pentru această țară. În contextul reuniunii OSCE la nivel de miniştri, şeful diplomaţiei române va exprima susţinerea fermă de către România a rolului OSCE în soluţionarea conflictelor prelungite şi va evidenţia importanţa implementării depline, de către toate statele participante, a angajamentelor asumate pe cele trei dimensiuni ale OSCE (politico-militară, economică şi de mediu, umană).

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri