28.8 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

BREAKING Mișcare cu efect pe câmpul de război: Zelenski îl demite pe ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, în plină contraofensivă

Publicat pe


Președintele Volodimir Zelenski a anunțat duminică seară într-o declarație televizată că îl înlocuiește pe ministrul apărării, Oleksii Reznikov, în cea mai importantă remaniere din guvernul ucrainean de la invazia Rusiei din februarie anul trecut, scrie New York Times.

Demiterea lui Reznikov vine în plină contraofensivă a Ucrainei pe frontul din sud și est. unde armata dă lupte crâncene cu militarii ruși.

Soarta ministrului apărării, Oleksii Reznikov, a fost subiectul unor speculații tot mai mari în Ucraina, deoarece au ieșit la iveală nereguli financiare în cadrul ministerului, iar guvernul a demarat mai multe anchete privind corupția oficială.

Zelenski a declarat într-o declarație că îl va înlocui pe Reznikov, care nu a fost implicat personal în investigațiile tot mai ample privind gestionarea defectuoasă a contractelor militare, cu Rustem Umerov, președintele Fondului proprietății de stat al Ucrainei. Zelenski a declarat că se așteaptă ca Parlamentul ucrainean, care trebuie să aprobe schimbarea, să semneze cererea sa.

„Oleksii Reznikov a trecut prin mai mult de 550 de zile de război total”, a spus Zelenski într-o declarație prin care și-a anunțat decizia duminică seara. „Cred că ministerul are nevoie de noi abordări și de alte formate de interacțiune atât cu armata, cât și cu societatea în general”.

Reznikov a fost lăudat pentru că a negociat transferul unor cantități mari de armament occidental donat în cadrul discuțiilor cu aliații în formatul Ramstein.

El a supravegheat extinderea armatei și tranziția acesteia de la un arsenal de armament de tradiție sovietică la sisteme occidentale în timpul războiului.

El a fost unul dintre cei mai importanți ofițeri de securitate ai lui Zelenski care au rămas în capitala Kiev, în timp ce aceasta a fost parțial înconjurată de forțele rusești după invazia la scară largă, și a continuat să devină o față publică a Ucrainei pe scena mondială.Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri