15.9 C
București
luni, 20 martie 2023

Bugetul unei comune, aprobat cu scandal. Localnicii au intrat în ședință peste aleșii locali: „Stau ca trântorii în birouri!” / „Mi-am luat liber special de la serviciu!”. Polițiștii și jandarmii au intervenit

Publicat peBugetul comunei gorjene Jupânești a fost aprobat cu întârziere. Și cu un scandal-monstru abia aplanat de polițiști și jandarmi.

Comuna era să rămână fără buget pentru că niciun consilier local nu a fost de acord cu noul îndrumător personal angajat de primar, informează Digi24. Fără buget însemna ca bursele elevilor, indemnizațiile pentru însoțitorii persoanelor cu handicap și investițiile să fie blocate. Localnicii au suportat cât au suportat, dar apoi au cedat și au intrat peste consilierii locali chiar în timpul ședinței: „Rușine să vă fie! Rușine! Rușine să vă fie!”.

Bugetul comunei Jupânești, aprobat cu scandal. Localnicii au intrat în ședință peste consilierii locali

Bugetul trebuia aprobat până la finele lunii februarie, dar acest lucru nu s-a întâmplat din cauza certurilor dintre politicieni. Niciun consilier local nu a fost de acord cu noul îndrumător personal angajat de primar.

– Dacă vreți treaba asta, să facem economie, dați-va demisia și dvs să reducem și postul dvs. Deci dați-va demisia și dvs și pleacă și doamna. Dacă vreți să facem economie pleacă și doamna pleacă și domnu vice, dar pe loc.

Prefectura i-a dat dreptate primarului: Consiliul Local și-a depășit atribuțiile deoarece a aprobat desființarea unui post, când o asemenea propunere nu putea fi inițiată decât de primar.

Localnicii au intrat în ședință peste consilierii locali, ca să-i convingă să termine odată cu cearta și să voteze bugetul.

– Stau ca trântorii în birouri, amână ședință după ședință că le convine. 5 milioane la ședințe, 5 sute de lei cum e, fiecare bagă la buzunar. Au 4 ședințe, au luat 20 de bucăți.

– Mi-am luat liber special de la serviciu, pentru că toate proiectele nu au trecut decât așa, când aici a fost ca la miting.

Bugetul a fost votat până la urmă, însă doar de 6 din cei 11 consilieri.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri