29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Bulgaria sugerează că ambasadoarea Rusiei trebuie să plece înapoi la Moscova

Publicat peBulgaria sugerează că ambasadoarea Rusiei ar trebui să plece înapoi la Moscova, întrucât a făcut afirmații inacceptabile cu privire la Bulgaria.

Cea mai dură afirmație a ambasadoarei Eleonora Mitrofanova a fost aceea că poporul bulgar nu susține sancțiunile adoptate împotriva Rusiei de guvernul de la Sofia. O zi după aceea, premierul Bulgariei a criticat această declarație a ambasadoarei Rusiei. Ambasadoarea Mitrofanova a mai susținut că deciziile unor guverne NATO de a stopa importurile de petrol și gaz din Rusia va produce o „catastrofă a energiei” în propriile țări. De asemenea, la Ziua Națională a Bulgariei, 3 martie, ambasadoarea Rusiei a comparat situația din Donbas în cadrul Ucrainei cu situația Bulgariei în vremea în care era colonie a Imperiului Otoman.

Drept urmare, premierul Kiril Petkov a anunțat că Bulgaria și-a rechemat „pentru consultări” ambasadorul din Rusia. Premierul Bulgariei a făcut acest anunț la Bruxelles. El a precizat că „ne rechemăm pentru consultări ambasadorul din Rusia, toți diplomații știu ce înseamnă acest lucru”.Premierul Petkov a sugerat, astfel, că, potrivit reciprocității, și ambasadoarea Rusiei ar trebui rechemată la Moscova.

Înainte ca Rusia să atace Ucraina, Bulgaria avea cu Rusia o relație mai bună decât alte țări NATO.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri